Vrijwilligers vertellen

VTV wil dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en/ of autisme kunnen meedoen in onze samenleving net als ieder ander. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Wil je ook jouw steentje bijdragen? En iets betekenen voor mensen met een beperking?  Wij zoeken regelmatig vrijwilligers. Of je nu wekelijks of maandelijks een paar uurtjes beschikbaar bent, er is altijd iets te vinden dat aansluit.

Maar wat houdt dat nou in, vrijwilligerswerk bij VTV? Onze vrijwilligers Peter, Tess, Inge, Chantal, David, Ineke, Paula en Leo vertellen jou hier meer over.

“Oei! Het is een opgetogen gilletje en een achtbaan van gegiechel ineen”, zegt vrijwilliger Kitty van Dinten (34) uit Poeldijk.

Peter is Thuismaatje van Justin en gaat er wekelijks even op uit. Dat kan een potje voetbal zijn of een bezoek aan een boerderij of manege.

“Dat kan je echt geen werk noemen hoor, we hebben zoveel pret gehad. Ivo voelt als familie na dat jaar bijna wekelijks contact”.

Inge komt ongeveer één keer per maand bij Jesse langs om iets leuks te doen. Dat varieert, net waar ze zin in hebben.

Chantal is thuismaatje van Annie: ‘Door de wandelingen met Chantal wordt mijn wereld breder en opener’.

Paula, speelmaatje/ oppas van de 6 jarige Kiki: ‘Door vrijwilligerswerk leer je met mensen omgaan’.

David, begeleider van Vriendengroep de Superboys:  ‘Het gaat om vrijheid en gelijkheid. En om mee kunnen doen’.

Leo, al 10 jaar vrijwilliger bij VTV en maatje van Berend: ‘Door mijn tijd te schenken, voeg ik plezier toe aan andermans leven’.

Ineke, begeleider bij Theatergroep Trivelino en Doe Maar: ‘Je doet het voor elkaar en vooral met elkaar. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit’.