Vrijwilligers

Bij VTV kan je meedoen én meehelpen. Wil je ook jouw steentje bijdragen? En iets betekenen voor mensen met een beperking?  Wij zoeken regelmatig vrijwilligers in de regio Den Haag, Delft en Leiden. Of je nu wekelijks of maandelijks een paar uurtjes beschikbaar bent, er is altijd iets te vinden dat aansluit.

Groepsactiviteiten
VTV is altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die willen meehelpen aan de organisatie of begeleiding van de groepsactiviteiten in de regio’s Delft, Den Haag en Leiden. Ervaring met de doelgroep is niet vereist. Een gezonde dosis enthousiasme en sympathie voor de doelgroep wel!

Waar
De locaties waar onze activiteiten plaatsvinden zijn zeer divers: van iedere week in het wijkcentrum tot 1 keer per maand ergens in de stad op een plek die je samen hebt afgesproken.

Wanneer
VTV heeft activiteiten die wekelijks, tweewekelijks, maandelijks en incidenteel plaatsvinden. Bijna alle activiteiten van VTV zijn in de avonduren of in het weekend.

VTV Thuismaatjes
Vrijwilligers bij VTV Thuismaatjes (voorheen Vrijwillige Thuishulp/ VT) kunnen bekend zijn met kinderen of volwassenen met een beperking of hebben belangstelling voor deze doelgroep. Soms hebben vrijwilligers een opleiding in deze richting gevolgd. Anderen zijn ermee vertrouwd geraakt doordat ze een familielid of kennis met een beperking hebben. Ook zijn er vrijwilligers die deze ervaring nog niet hebben maar wel willen krijgen.

Waar
We zoeken maatjes op diverse locaties in de regio Haag (Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg) of regio Delft (Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Vlaardingen, Maassluis, Lansingerland). Samen met de Consulent Thuismaatjes bekijk je welke opdracht het beste bij jou past.

Wanneer
Eens per week of er maand bij de hulpvrager thuis, in de omgeving of eventueel bij jou thuis. In overleg met de hulpvrager en de Consulent Thuismaatjes bepaal je de frequentie, locatie en activiteit.

Beweegcoach
VTV is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als sportmaatje. Als sportmaatje help je iemand die een zetje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan al door één keer per maand samen te gaan sporten of een andere sportieve activiteit te ondernemen. Het is gezellig én je haalt er veel voldoening uit.

Wat krijg jij ervoor terug?

  • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid
  • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit VTV
  • Reis- en onkostenvergoeding
  • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk

NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door het VTV vergoed.

Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Dan maken wij graag kennis met jou.