VTV Thuismaatjes

Mantelzorg is zwaar en soms heb je even tijd voor jezelf nodig. Dat kan alleen als je de zorg op een verantwoorde manier kunt overdragen. VTV Thuismaatjes (voorheen Vrijwillige Thuishulp/ VT) biedt maatjes op maat, oppas, speelhulp en gastgezinnen. Thuismaatjes kan worden ingeschakeld voor een gezinslid met een beperking, maar ook voor zelfstandig wonende jongeren en volwassenen met een beperking.

Maatjes op maat

  • Hulp bij vrijetijdsbesteding als maatje: samen naar een activiteit
    Kijk voor tips in het activiteitenboek van VTV! Klik HIER!
  • Oppassen: een avond of een middag oppassen in het gezin
  • Speelhulp: bijvoorbeeld een spelletje doen of samen knutselen
  • Gastgezin: het kind verblijft een dag of een weekend bij een gastgezin

Voor wie?
VTV Thuismaatjes werkt voor kinderen/volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er kan ook sprake zijn van Autisme, Chronische ziekte en Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarnaast bieden wij ook hulp aan de broertjes, zusjes en naasten van het gezinslid met een beperking.

Hoe werkt het?
Een thuismaatje vraag je aan door contact op te nemen met een van de consulenten. Na aanmelding komt een consulent bij je op bezoek voor een intakegesprek. Hierna gaan we op zoek naar een maatje, vrijwilliger, oppas, gastgezin of logeerkring. Zodra er een vrijwilliger beschikbaar is (dit kan even duren), volgt er een kennismakingsgesprek tussen de hulpvrager, de vrijwilliger of het gastgezin en de Thuismaatjes consulent. Samen sluiten we een dienstverleningsovereenkomst af. De afspraken die we met elkaar maken zijn flexibel en kunnen in overleg worden aangepast.

Tekst grootte
Contrast