In een gastgezin is een kind met een beperking af en toe welkom. Het kind draait even mee in het gezin. Dat kan een dag, een weekend zijn, net wat het gastgezin aanbiedt en wat de gast vraagt.

Gastgezin zijn is niet ingewikkeld of moeilijk. Mee kunnen doen met de gewone huiselijke dingen zoals bijvoorbeeld iets bakken, een wandeling maken, samen een spel doen of ‘gewoon’ erbij mogen zijn geeft vaak al superblije gezichten!

Een gastgezin moet vooral een betrouwbare, veilige en gezellige plek bieden. Ervaring met kinderen en jonge mensen met een beperking is niet vereist. Gastgezinnen kunnen mensen zijn met of zonder kinderen, samen- of alleenwonende, jonge en oudere mensen. Elk gastgezin krijg ondersteuning en begeleiding van Thuismaatjes.

Wil je gastgezin worden?
Thuismaatjes is altijd op zoek naar  enthousiaste gastgezinnen.  Wil je meer informatie, aanmelden of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Ben je op zoek naar een gastgezin?
Ben je op zoek naar een gezin dat af en toe tijd en aandacht voor heeft voor jou of voor je kind?  Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Thuismaatjes.