Vrijwilligers in the spotlight

Karin Croonen

Ik ben vrijwilliger bij VTV/MEE sinds ik in Den Haag woon, wat nu bijna 10 jaar is. In mijn leven ben ik vaak verhuisd en was ik nooit langer dan drie jaar op één plek. Hierdoor ben ik overal waar ik woonde vrijwilligerswerk gaan doen. Inmiddels dus zo’n 35 jaar. Ik heb in de 10 jaar dat ik nu bij VTV werk verschillende maatjes gehad. Een paar keer kinderen en paar keer volwassen. Op dit moment begeleid ik een jonge vrouw wiens leven op z’n kop staat na een hersenbloeding.

Wij doen leuke dingen samen, maar ik help haar ook met bijvoorbeeld weer leren fietsen. Verder begeleid ik een gezin met twee autistische jongens. Naast mijn vrijwilligerswerk bij VTV  werk ik ook bij een hospice. Dit vind ik ook heel mooi en bijzonder werk. Binnenkort ga ik weer helpen bij de kookclub van VTV. Ik vind het heerlijk om steeds een nieuwe uitdaging te hebben. En dit kun je in vrijwilligerswerk altijd vinden. Of ik nog een tip heb? Doe iets wat je leuk vind! Bijzonder vind ik altijd hoe enthousiast cliënten zijn en zo tevreden met kleine dingen. Een keer nam ik een meisje van 6 mee naar Drievliet. Ze was nog nooit naar een pretpark geweest. Haar stralende gezicht en haar lach was heel bijzonder en zal ik nooit vergeten. Geniet van jullie werk als vrijwilligers. Het is onbetaalbaar.