Vrijwillige Thuishulp

Mantelzorg is zwaar en soms heb je even tijd voor jezelf nodig. Dat kan alleen als je de zorg op een verantwoorde manier kunt overdragen. Vrijwillige Thuishulp (VT) biedt maatjes, oppas, speelhulp en gastgezinnen. VT kan worden ingeschakeld voor een gezinslid met een beperking, maar ook voor zelfstandig wonende jongeren en volwassenen met een beperking.

Wat biedt Vrijwillige Thuishulp?

Hulp bij vrijetijdsbesteding als maatje: samen naar een activiteit
Kijk voor tips in het activiteitenboek van VTV! Klik HIER!
• Oppassen: een avond of een middag oppassen in het gezin
Speelhulp: bijvoorbeeld een spelletje doen of samen knutselen
Gastgezin: het kind verblijft een dag of een weekend bij een gastgezin

Voor Wie?
Vrijwillige Thuishulp werkt voor kinderen/volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er kan ook sprake zijn van Autisme, Chronische ziekte en Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarnaast biedt VT ook hulp aan de broertjes, zusjes en naasten van het gezinslid met een beperking.

Hoe werkt het?
Vrijwillige Thuishulp vraag je aan door contact op te nemen met een van de VT consulenten. Na aanmelding komt een consulent bij je op bezoek voor een intakegesprek. Hierna gaan we op zoek naar een maatje, vrijwilliger, oppas, gastgezin of logeerkring. Zodra er een vrijwilliger beschikbaar is (dit kan even duren), volgt er een kennismakingsgesprek tussen de hulpvrager, de vrijwilliger of het gastgezin en de VT consulent. Samen sluiten we een dienstverleningsovereenkomst af. De afspraken die we met elkaar maken zijn flexibel en kunnen in overleg worden aangepast.