Muziekgroep ‘De Sleutels’ bestaat 50 jaar!

Stuur ook een felicitatiekaartje!

Op 23 April 1970 is muziekgroep De Sleutels opgericht. Een muziekgroep voor mensen met een beperking. Natuurlijk verwijst de naam naar de Leidse oorsprong. De muziekgroep was onderdeel van Centrum Club 58, later omgedoopt tot VTV Leiden. Deze groep was het visitekaartje van de club. Er werd vaak opgetreden op bruiloften, in verzorgingshuizen en kerken. Regelmatig hadden zij een groot concert in het St. Antonius clubhuis of in een uitverkochte Stadsgehoorzaal.

In de loop der jaren is het allemaal wat ingetogener geworden, er wordt minder opgetreden. Maar het plezier in het spelen en samenzijn is er zeker niet minder op geworden. Er spelen in 2020 nog drie muzikanten in van het eerste uur; Els Keij, zij bespeelt het orgel; Piet Noort, tromspeler en Agaath van Vliet de gitaar. Het repertoire is Nederlandse en Engelse populaire muziek. De kerkelijke muziek is uit het repertoire verdwenen.

Natuurlijk is er een wisseling geweest in spelers en vrijwilligers die de groep begeleiden. Maar iedereen die betrokken raakt bij  deze muziekgroep blijft vele jaren, vanwege de warme sfeer. 25 Jaar geleden werd het zilveren jubileum groot gevierd met een concert en een bezoek van Erica Terpstra. Nu bij dit gouden jubileum is het stil. Corona verhindert het bezoeken van de oefenavonden. En van een feestelijk concert kan geen sprake zijn. De 17 muzikanten en zangers zijn thuis en kunnen geen bezoek ontvangen wegens besmettingsgevaar, zij behoren immers tot een kwetsbare doelgroep.

De vrijwilligers van De Sleutels: Anneke, Cor, Niels en Ben willen de jubilarissen graag verrassen met een bloemetje, kaarten, een cadeau. Dit zal via een “Raambezoek” moeten gebeuren. Wij willen de muzikanten graag in het zonnetje zetten. Helpt u om hen te overstelpen met felicitatiekaarten, deze kunnen gestuurd worden naar:

VTV Leiden
Muziekgroep De Sleutels
Rijnsburgersingel 60
2316 XX Leiden

 

VTV Leiden
Muziekgroep De Sleutels
Rijnsburgersingel 60
2316 XX Leiden