VTV Lovebus on tour

VTV heeft als doelstelling om mensen met een beperking een leuke vrijetijdsbesteding te bieden en om hen bij elkaar te brengen. Nu in coronatijd de ontmoetingen zeer beperkt zijn, is de Lovebus in het leven geroepen. De Lovebus is bedacht om mensen die elkaar lief vinden en missen weer even op een veilige manier bij elkaar te brengen. Het is bedoeld voor vrienden, geliefden en familie. Rond Valentijnsdag is er een oproep uitgegaan naar alle deelnemers en hulpvragers van VTV Den Haag om zich op te geven voor de coronaproof Lovebus. Uit de inzendingen ontstonden drie Lovebus ontmoetingen.

Op zondag 28 februari en maandag 1 maart ging de lovebus on tour. De bus was mooi versierd met harten kussens, slingers, lampjes en decoratie, gemaakt door vrijwilliger Ineke. Laurens en Coen waren als eerste aan de beurt. Zij werden 8 jaar geleden gekoppeld via Thuismaatjes en sindsdien zijn ze goede vrienden. Laurens wilde Coen verrassen en bedanken voor jarenlange vriendschap, ook in tijden dat het niet goed ging met Laurens. Het was een mooie verrassing en beiden hebben genoten van hun ontmoeting is de bus.

De tweede Lovebus ontmoeting was met Wilma en Walter. Wilma heeft haar vriend al lange tijd niet gezien en mist hem. Hij was jarig op Valentijnsdag en ze wilde hem graag verrassen. Walter werd door de Lovebus opgehaald bij zijn werk in The Upside Café. Hij was met stomheid geslagen en heel erg verrast om zijn vriendin in de bus te ontmoeten, netjes op afstand, met als afscheid handkusjes in de lucht.

Anand werd opgehaald bij zijn werk bij Middin. Hij had heel veel zin om zijn goede vriend Alex te verrassen met de Lovebus. Anand en Alex ontmoetten elkaar 5 jaar geleden bij Stichting Bloei en Groei in Den Haag. Ze hebben een tijdje bij elkaar gewoond en zijn vrienden gebleven. In de bus konden zij uitgebreid bijpraten en lekker snacken.

Al met al was de Lovebus een bijzondere en geslaagde actie. Mogelijk gaan we met de bus ook toeren in de andere regio’s. Vragen of opmerkingen: consulent Elles Voorsluijs, via email of 06 10644647.