Beweeg- en Cultuurcoach

Als je een beperking hebt, is het soms lastig een geschikte sport- of creatieve activiteit te vinden. Terwijl je misschien juist zo graag lekker wil bewegen om fit te blijven of creatief bezig wil zijn en tegelijkertijd in contact wil komen met anderen.

De beweeg- en de cultuurcoach zijn er om je te ondersteunen, te begeleiden en te stimuleren. We kijken naar wat je leuk vindt en wat je kan. Daar zoeken we een passende sport-, beweeg- of creatieve activiteit bij. Ook kijken we samen wat er nog meer nodig is om aan de activiteit deel te nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan vervoer of extra begeleiding.

Voor wie?
De beweeg- en cultuurcoach zijn er voor iedereen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die op zoek is naar een passende sport-, beweeg- of creatieve activiteit.

Werkgebied:
De beweegcoaches zijn werkzaam in: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis en het Westland.
De cultuurcoach is werkzaam in: Maassluis.

Hoe werkt het?
Je kunt je sport- of cultuurvraag telefonisch of via e-mail indienen. Vervolgens gaat de beweeg- of cultuurcoach met je in gesprek en wordt gekeken naar je wensen, mogelijkheden en interesses. Daarna gaat de beweeg- of cultuurcoach op zoek naar een passende activiteit die goed bij je past. Als je dat prettig vindt, kan de beweeg- of cultuurcoach de eerste keer ook met je mee. Ondersteuning door de beweeg- of cultuurcoach is kosteloos.

Voor organisaties

De beweeg- of cultuurcoach geeft gratis advies, begeleiding en ondersteuning aan organisaties die actief zijn of willen worden op het gebied van aangepaste sport en cultuuraanbod. Zo kan de beweeg- of cultuurcoach adviseren in het opstellen van een plan van aanpak, opzetten van een clinic en voeren van PR bij nieuw aanbod. Daarnaast bieden we deskundigheidsbevordering aan in de vorm van bijeenkomsten maar kunnen we ook meekijken en adviseren bij specifieke individuele vraagstukken. Neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek!